Amerikansk Eskimo hund

Amerikansk Eskimo hund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Amerikansk Eskimo hund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den amerikanske eskimo hunden er en liten til mellomstor hund av spisshund typen. Opphavet til rasen er fra Tyskland med avstamninger fra den vanlige tyske spisshunden. Uten om denne rasen har hunden aner til Pomeranian. Den amerikanske hunden er en hund for huset, en venn og en vakthund.

Den amerikanske eskimo hunden kalles ofte for Eskie. Eskien nedstammer fra klassiske nordiske avstamminger. Den har vist seg effektiv til å trekke tunge laster gjennom snø og is. Den er kompakt i kroppen, noe lenger enn høy. Den tykke, doble pelsen motstår fuktighet og gir god isolasjon mot kulde. De små, tykke ørene tåler også kulden godt.

Det er tre separate størrelser av den amerikanske eskimo hunden som er anerkjent av både American Kennel Club og Canadian Kennel Club:

Toy: 23-30cm
Miniatyr: 30-38cm
Standard: 38-48cm

Hunder som er høyere enn 48cm og mindre enn 23cm er diskvalifisert i utstillinger i USA og Canada. Dette for å forhindre fremavling av overstore eller overdrevent små hunder. United Kennel Club i USA anerkjenner ikke toy-varianten.

Historikk for Amerikansk Eskimo hund

Den amerikanske eskimo hunden er en moderne variasjon over en gammel familiegren av hunder. Av spisshundstypene som er utviklet i arktiske strøk og i de nordlige delene i verden blir de største typene ofte brukt som sledehunder. I de nordlige delene av Europa blir de mindre spisshundene primært holdt som kjæledyr og vakthunder.

Europeiske immigranter tok med seg spisshundene over til statene, spesielt til New York på tidlig av 1900-tallet.

Etter første verdenskrig kom de små spisshundene igjen til offentligheten, når hunder ble populære i underholdningen i amerikanske sirkus. Cooper Brother's Railroad Circus ble i 1917 kjent for sine hunder. En hund med navn Stout's Pal Pierre, var berømt for å balansere på stram line sammen med Barnum og Bailey Circus i 1930-årene. Grunnet populæriteten til disse kan mange av dagens amerikanske eskimo hunder ha sine aner fra disse sirkushundene.

Mer om Amerikansk Eskimo hund:

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 3-16kg
Tispe: 3-16kg

Høyde (cm):

Hann: 23-48cm
Tispe: 23-48cm

Farge(r):

hvit

Pelslengde:

Mellomlang

Pels:

Tykk, fyldig, dobbel

Pelsstell:

Endel

Bilder av Amerikansk Eskimo hund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Amerikansk Eskimo hund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Amerikansk Eskimo hund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.