Cockerpoo

Cockerpoo

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Cockerpoo.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

En Cockerpoo er en blandingshund som man får ved å krysse en Amerikansk eller Engelsk Cocker Spaniel med en Puddel (Oftest Dverg- eller Toypuddel), eller ved å parre en Cockerpoo med en annen Cockerpoo.
Navnet er en sammensetting av Engelsk Cocker Spaniel og Puddel (Poodle).
Det finnes altså to typer Cookerpoo: Amerikansk og Engelsk Cockerpoo.

En Cockerpoo kan variere mellom ca 25-45cm i mankehøyde og kan veie mellom 5 og 15 kg, avhengig av hvilken rase man har krysset.

Cockerpooen har ofte en pels som ikke røyter. Den er myk og mer eller mindre lett krøllet. Den kan ha behov for å bli klippet 2 til 3 ganger i året.

En Cockerpoo kan ha mange ulike farger, som svart, hvir, brun, buff. De kan også være flerfarget.

Hunden er trivelig og lettlært. Den egner seg bra for agility og er dyktig på spor.

Det er selvsagt ikke mulig å kontrollere hvilke egenskaper som blir nedarvet fra hver av foreldrene ved paring mellom forskjellige raser. Det medfører at man like gjerne kan få de uønskede egenskapene fra hver rase, som at man får de positive egenskapene fra hver rase.

 

Historikk for Cockerpoo

Denne blandingshunden har eksistert i USA siden 1940-tallet, men ble først populær på 1960-tallet. Senere år har populæriteten øket betydelig, også i andre land som Australia og Sverige. I USA kalles hunden oftest Cockerpoo, mens i Australia kalles hunden for Spoodle.

Høsten 2007 ble arbeidet påbegynt for å dannen en forening for denne typen blandingshund i Sverige. I desember 2007 var foreningen stiftet. Den heter SpanielPoo Sverige og omfatter alle blandingshunder av rasene Spaniel og Puddel som kalles Spanielpoo.

Mer om Cockerpoo:

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 5-15kg
Tispe: 5-15kg

Høyde (cm):

Hann: 25-45cm
Tispe: 25-45cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Middels

Pels:

Lett krøllet, myk pels

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Cockerpoo

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cockerpoo, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cockerpoo kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.