Labradoodle

Labradoodle

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Labradoodle.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Labraduddelen er en krysning av Labrador og Puddel, og har blitt veldig populær i Storbritannia de siste månedene. Det har ført til en oppblomstring av hundeavlere som leverer til et stadig økende marked. Og i tillegg til Labraduddelen er den noe uvanlige miksen Cockerpoo, eller en krysning mellom Cocker Spaniel og Puddel, blitt populær.

Blandingen arver sine egenskaper fra rasene som utgjør den, og skal være lærevillig, med et godt gemytt. Labradoren, med sitt stødige temperament og godlynte natur, har vært den foretrukne førerhunden, men også pudler brukes ofte, da den i tillegg til et godt lynne og høy intelligens.
 

Det er selvsagt ikke mulig å kontrollere hvilke egenskaper som blir nedarvet fra hver av foreldrene ved paring mellom forskjellige raser. Det medfører at man like gjerne kan få de uønskede egenskapene fra hver rase, som at man får de positive egenskapene fra hver rase.

En del oppdrettere har derfor begynt å parre Labradoodle med Labradoodle i et forsøk på å stabilisere blandingen, for og på sikt, få et mer forutsigbart resultat.

Farger: Labradoodle valper er tilgjengelig i det meste syv farger og nyanser som omfatter svart, kritt, krem, aprikos, sjokolade, café au lait og sølv.

Historikk for Labradoodle

Labradoodle er en blanding av labrador retriever og mellom- eller miniatyrpuddel.

Den har sitt opphav i Australia, hvor oppdretteren Wally Conron i 1989 for første gang parret en labrador med en puddel i et forsøk på å avle frem allergivennlige hunder for organisasjonen Guide Dogs Victoria, en organisasjon som oppdretter og trener opp førerhunder for blinde.

Det jobbes i Australia og internasjonalt med å få Labradoodle annerkjent som en egen selvstendig rase.

Mer om Labradoodle:

Vekt (kg):

Hann: 11-35kg
Tispe: 11-35kg

Høyde (cm):

Hann: 32-55cm
Tispe: 32-55cm

Farge(r):

Mange variasjoner

Pelslengde:

Lang

Pels:

Flere variasjoner. Ofte krøllete og glatt.

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Labradoodle

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Labradoodle, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Labradoodle kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.