Alaskan Klee Kai

Alaskan Klee Kai

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Alaskan Klee Kai.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Denne rasen er naturlige voktere av territorium og utmerkede vakthunder. Begrepet "Klee Kai" ble avledet fra Alaska Athabaskan ord som betyr "liten hund"

Som sin nære slektning alaskan husky, er alaskan klee kai reservert mot fremmede. Den er typisk nordisk i temprament - aktiv, vaktsom og med stor fysisk utholdenhet. Oppdrettere er bevisst den medisinske risikoen det innebærer å forminske en rase og anstrenger seg for å unngå å gi rasen genetiske helseproblemer.

De forsøker også å sikre den et godt gemytt. Kontrasterende hårfargergir et slående, maskert ansikt som forsterkes av variasjoner i farger eller kombinasjonen av farger på øynene. De finnes i tre forskjellige størrelser; toy, miniatyr og standard. Farge kommer i fire hoved varianter. Svart og hvitt, som kan vises med sterk kontrast eller med en mer fortynnet spredning av fargene, grått og hvitt, som kommer i flere varianter, rød og hvit, som vises enten som en kanel eller en mørk rødbrun, eller nyanser av hvitt.

Rasen er lettlært men har en noe hard lynne. De er litt skye til å begynne med, men det retter seg etterhvert som de blir eldre. De knytter seg lett til en person. (flokkleder) De kan godt beskytte flokken ovenfor andre dyr og mennesker. (de passer på flokken sin) Det er veldig fin størrelse på rasen om man ønsker en liten men aktiv hund, for den er i høyeste grad aktiv. Egner seg godt til blodspor og agility.
 

Historikk for Alaskan Klee Kai

Tidlig på 1970-tallet ga Linda Spurlin fra Walissa i Alaska seg i kast med et avlsprogram for og lage en ny utgave av den større alaskan husky -hun ville lage en utgave som var mer passende som selskapshund. I 1988 sluttet flere oppdrettere seg til arbeidet. Klee kai ble anerkjent av United Kennel Club i 1997, men alle de tre størrelsene er fremdeles sjeldne.

Mer om Alaskan Klee Kai:

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4-10
Tispe: 4-10

Høyde (cm):

Hann: 25-46
Tispe: 25-46

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Bilder av Alaskan Klee Kai

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alaskan Klee Kai, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alaskan Klee Kai kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.