Akbash hund

Akbash hund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Akbash hund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Akbash hunden er opprinnelig fra den vestlige delen i Tyrkia og brukes hovedsakelig til vakthund av hyrdene.
Hundens kjennetegn er en kombinasjon av Mastiff og Gazehound.

Dette er en stor hund, men smalere enn de Tyrkiske vakthundrasene. Den har en ren hvit farge.

Det er en svært intelligent og modig rase som er avlet frem til å ta beslutninger på egenhånd. Den går godt sammen med mennesker. Rasen krever lite mosjon siden den skal ligge sammen med flokken sin som den skal vokte hver dag. Den kan derfor leve på ganske liten plass, men trives best dersom den har oppgaver å utføre.

Den har fortsatt de samme mentale og fysiske trekkene som har preget den i tusenvis av år.

Akbach har blitt avlet frem med primær funksjon å beskytte sauene mot rovdyr. Den er også avlet til å være hvit slik at eieren lett kan se den hvis rovdyr skulle angripe.


 

Historikk for Akbash hund

Denne rasen er Tyrkias svar på den hvite vokterhunden som finnes i og rundt det nordlige middelshavet. Akbash har den unike kombinasjonen til både molosser og gjeterhund. Rasen er over 3000 år gammel. Den hvite pelsen skiller den kraftig ut fra rovdyrene.

Arkologiske undersøkelser viser at de tidligste sivilasjoner oppstod i områdene ved Syria, Iran og Tyrkia for omlag 10.000 år siden, hvor de begynte med temme dyr og kultivere avlinger. En hypotese går derfor ut på at Akbash hunden som ble avlet frem i Tyrkia er stamfar for de andre hvite vokterhundene (Pyrineer m.f.)

Mer om Akbash hund:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 40-60
Tispe: 40-60

Høyde (cm):

Hann: 76-86
Tispe: 71-81

Farge(r):

hvit

Pelslengde:

Middels til lang

Pels:

glatt, bølgete

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Bilder av Akbash hund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Akbash hund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Akbash hund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.