Tamaskahund

Tamaskahund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Tamaskahund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Tamaskahunden er avlet frem med et utseende som en ulv med gode arbeidsegenskaper.

Mottoet til The Tamaskan Dog Register er "Ulvehunden uten ulven" , noe som gjør meningen helt klart. Ulvehunden uten ulven er bare en hund - Tamaskahunden har ikke noe ulveblod.

Hunden er ikke anerkjent av FCI

Tamaskahunden har et herlig temperement og er en kjærlig og lojal følgesvenn. De passer godt inn med barn og andre kjæledyr.

Allikevel er ikke dette noen hund som liker å være alene, og problemer som rømning eller destruktiv adferd kan bli en konsekvens av å være mye alene.
Som et flokkdyr foretrekker de samhold med andre hunder, om ikke du kan gi hunden full oppmerksomhet.

I forbindelse med trening er dette en veldig intelligent hund, men de kan være noe sta. Med forsiktig og varsom overbevisning samt leke-belønning vil hunden føye seg.

Historikk for Tamaskahund

Søken etter en hund med ulveaktig utseende førte til Lapland hvor hunder med et veldig likt utseende ble avlet for å trekke sleder i ekstreme temperaturer. Disse hundenes nære nedarvinger var også fra noen av de beste konkurranse sledehunder i verden og de ønsket å forbedre rasens fremtidige arbeidsegenskaper.

Etter forhandlinger med kenneleierene ble det kjøpt inn en tispe og importert til England, med ytterligere seks hunder bestilt for import fra de samme kennelene.

I februar 2006 ble The Tamaskan Dog Register etablert. Tamaska betyr 'Mighty Wolf' / 'Mektig ulv' i Nord Amerikansk Indianerspråk.

Tamaskahunder har blitt eksportert fra Finland til Danmark, Nederland, England, Tyskland, Frankrike, Sverige og USA. Vi kjenner ikke til noen norskeide Tamaskahunder. Kjenner du til noen slike hunder, så ta gjerne kontakt med oss.

 

Mer om Tamaskahund:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-45kg
Tispe: 23-38kg

Høyde (cm):

Hann: 63-71cm
Tispe: 61-66cm

Farge(r):

Gråsort, Ulvegrå, rødgrå med typisk ulvemaske

Pelslengde:

Middels

Pels:

Stri, tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Finske-hunderaser
...teorier om hunden i finland en teori er at de finske spisshundene er etterkommere av den såkalte torvhund...
Nordiske-hunderaser
...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de f...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og ana...

Bilder av Tamaskahund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tamaskahund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tamaskahund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.