Petit Brabancon

Petit Brabancon

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Petit Brabancon.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Petit brabancon (FCI #82) er en hunderase som stammer fra Belgia og er beslektet med griffon bruxellois og griffon belge, som den kun skiller seg fra gjennom ulik pels. Mops er også en nær slektning.

Petit brabancon er småvokst (3,6-6 kg) og finnes i fargene rødbrun, sort, og sort & brun (black and tan). Pelsen er kort (maks 2 cm), glatt tilliggende og glinsende.

Griffoner er ekstremt knyttet til sine eiere. I hjemmet er en griffon full av vitalitet, våken, og gir bekjed hvis de kommer personer på døren. De knytter seg raskt til familien, og går godt ilag med andre hunder. Med fremmede kan de være litt reserverte.

Mer om Petit Brabancon:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 082

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 3,6-6 kg
Tispe: 3,6-6 kg

Farge(r):

Rødbrun.sort, sortbrun

Pelslengde:

korthåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Bilder av Petit Brabancon

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Petit Brabancon, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Petit Brabancon kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.