Pekingeser

Pekingeser

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Pekingeser.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Pekingeser er en gamel kinesisk rase som levde i keiserlige omgivelser.Fortsatt har den noe nobelt over seg og utstråler en verdighet og selvstendighet som er unik for rasen.
Den er langt fra en hund som bare egner seg for eldre damer.

I følge en myte forelsket en løve seg i en ape, det resulterte i en pekingeser.
Det ser ut som den feier gulvet når den går. De er tøffe, selvstendige og modige. De er uredde, så de lar seg ikke skremme så lett. De trives best når de får sitte i et fang og bli klappet. De kalles ofte for "en stor hund i en liten kropp"
Før i tiden brukte kinesiske keisere den som vakthund. Som andre små hunder fungerte pekingesere som varmekilder. Keiserne bar dem i ermene sine. Dette er en av verdens eldste raser. Før måtte vanlige mennesker bukke for pekingesere. Bare kongelige fikk eie dem og hvis noen prøvde å skade en ble han henrettet.
Pekingeseren er en av rasene som overlevde forliset av Titanic.
Dette er fortsatt en verdig rase og en lojal følgesvenn.
De har et stort flatt hode og de lider av brachefylaci-flatfjes.
Pelsen har to lag og med all denne pelsen er det vanskelig å se hva som er foran og bak på dem. De har veldig små bein, så de liker ikke å løpe i skogen. De sover gjerne hele dagen.
De må bades regelmessig, børstes daglig og øynene må rengjøres. Denne rasen har tett pels. En uke uten børsting gjør pelsen flokete.
Det er vanskelig å dressere dem, forvent lite når du kaller på dem fordi de kommer som regel ikke. De passer i familier men ikke med små barn, de vil helst selv være barnet i huset, være i sentrum.
De trives i et lite hjem og trenger ingen stor hage.
De er flotte kjæledyr for sedate og voksne personer. De trives best i eierens fang, det er det de er blitt avlet opp til.

 

 

Historikk for Pekingeser

I det keiselige palasset i Kina var pekingeseren keiserfamiliens hund. De var høyt verdsatt, og hver hund hadde sin tjener.
Da vinterpalasset ble stormet av engelskmennene , fant de fem hunder i live, disse ble fraktet til England. Disse samt noen få som senere fant veien ut av Kina, er grunnlaget for alle dagens hunder.

Mer om Pekingeser:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Primitive jakthundraser med hårkam på ryggen

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 207

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: Maks.5,5 kg
Tispe: Maks.5,5 kg

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Myk

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Ekstremavl
...    shar pei er et eksempel på en rase som med årene har få...
Sma-tibetanske-hunderaser
...små tibetanske hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 5 i fcis gruppe av selskapshunder....

Bilder av Pekingeser

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pekingeser, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pekingeser kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.