Papillon

Papillon

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Papillon.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Phaléne og papillon er to varianter av samme rase, der papillon har stående ører har phalénen har hengende ører. Dvergspanielen er trolig stamfaren til både phaléne som var den opprinnelige varianten, og papillon. Phalèner og papilloner kan bli født i samme kullet, Selv om disse variantene er av samme rase, holdes de separat både i utstillingssammenheng og i avl. Ved å parre phaléne og papillon får man halvstående ører som er høyst uønsket.

En papillon er kvikk, lærenem og livlig. Som turkamerat er den alle tiders. De har ingen problemer med å være med på lange turer til tross for størrelsen . Den elsker utendørsaktiviteter, men er samtidig så liten at den godt kan leke og få mosjon på et begrenset område.

Både papillon og phaléne gjør det godt både på lydighets- og agility konkurranser. (Sveriges første lydighetschampion var en papillon).

Hodet skal være i harmoni med kroppens størrelse med godt markert stopp. Øynene er mørke, ganske store, åpne men ikke utstående og svært uttrykksfulle. I hvile er ørende høyt ansatt, betraktelig over øyelinjen . De bæres hengende, men er svært mobile. De er dekket med bølgende pels som kan bli svært lang og bidrar til phalènens tiltalende utseende.

Forlemmene er rette med fin benstamme. Parallelle sett forfra. Baklemmene er rette sett bakfra med fin benstamme. Potene er ganske lange harepoter med kraftige klør som fortrinnsvis skal være sorte. Fin pels mellom tærne. Bevegelsene til en papillon skal være stolte, frie, ledige og elegante.

Pelsen er rikelig, skinnende, bølgete og uten underull. Den ligger flatt mot kroppen og er meget svakt bølget. Pelsen er kort på hode snute, forsiden av bena og fra haseleddet og ned. Den er middels lang på kroppen, og noe lengre på halsen hvor det dannes en krave. Alle farger på hvit bunn er tillatt. Hvitt skal være dominerende på kropp og ben, og det foretrekkes et mer eller mindre bredt bliss.

Mankehøyde ca. 28 cm.

 

Historikk for Papillon

Fra 1500-tallet til tidlig på 1800-tallet var phaléne aristokratiets yndlingshund. De fleste papillons er perfekte flue-, bille-, muse- og småfugljegere. På 15 -1800-tallet tok de lus, lopper og annet småkryp i sengene og hvor det ellers befant seg. I våre dager er heldigvis akkurat denne egenskapen unødvendig, men jaktlysten kan utnyttes i trening av lydighet eller agility.

Opprinnelsesland: Frankrike/Belgia. En papillon er en liten dvergspaniel med lang pels. Den er livlig og elegant, men likevel robust med lette, elegante bevegelser.

Mer om Papillon:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Kontintale toy spaniels

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 077

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 2,5 - 4,5 kg
Tispe: 1,5 - 4 kg

Høyde (cm):

Hann: ca.28 cm
Tispe: ca.28 cm

Farge(r):

Alle farger på hvit bunn tillatt

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Skinnende, bølgete

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig ...

Bilder av Papillon

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Papillon, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Papillon kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.