Malteser

Malteser

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Malteser.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den lille hvite malteseren er den eldste av alle vestens miniatyrhunder, men stammer ikke som man skulle tro fra Malta, men fra en annen middelhavsøy med nesten samme navn, Melita, hvor man har funnet den avbildet allerede på 900-tallet f.Kr. De senere århundrer har malteseren vært en populær selskapshund i de elegantere kretser

Selv om rasen naturligvis har forandret seg i årenes løp, er den hovedsakelig den samme hund nå som i antikken. Periodevis er den blandet opp med andre raser, men tross dette har den beholdt sin egen type. Malteseren er under all sin pels tydelig en terriertype, om enn med relativt langstrakt kropp. Nesebrusken som stikker frem av pelsen er kullsort mens øynene kan være skjult av nedhengende hår.

Pelsen er rasens mest typiske trekk. Den er meget lang, rett og silkebløt. Hvitt er mest ønskelig farge, men alle farger er faktisk tillat så lenge huden er ikke flekket (svakt sitrongule flekker i det hvite kan dog tillates). I likhet med de fleste miniatyrhunder ønskes malteseren så liten som mulig.

Den er en morsom hund å trene, den er som regel full av aktivitet og prøver alltid å gjøre sin eier tilfreds.

Ved et kjøp bør man tenke på at en valp veier under 1 kilo når den er åtte uker gammel, ogat små barn kan være i det meste laget for den.

Historikk for Malteser

Er en av europas eldste raser.

Mer om Malteser:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 065

Størrelse:

Lite

Vekt (kg):

Hann: Maks. 4 kg
Tispe: Maks. 4 kg

Høyde (cm):

Hann: Maks 24 cm
Tispe: Maks.24 cm

Farge(r):

Alle farger, ikke flekker

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Silkeaktig

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Bilder av Malteser

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Malteser, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Malteser kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.