Japanese Chin

Japanese Chin

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Japanese Chin.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Japanese Chin er en elegant og lekker, veloppdragen og leken rase.

Denne kongelige hunden ble avlet for å varme klærne til den kinesiske adelen, og for å være selskapshund for damene. "Chin" er japansk og betyr kongelighet, så de japanske aristokratene kalte de passende nok japanese chin.
Det er en liten hund med et ganske stor hode. De har store vakre øyne som sitter langt fra hverandre. Den fornemme hunden har en høyt hale som ligger over ryggen. Pelsen er lang og silkemyk og det tar 2-3 år før denne når sin fulle lengde.
Dette er en herlig krabat som hundeholder de fleste, den er morsom når den stiller seg på bakbeina og snurrer rundt. De nyser ikke men de snyser, det vil si de innovernyser. De har en forkortet snute og når de prøver å svelge overflødig spytt kommer denne litt rare lyden, men det er altså ikke nysing.
Denne lille tassen passer inn i de fleste familier, de bjeffer ikke mye og er ideelle å ha i en leilighet. De er små, liker å vøre innendørs, men de må også få sine lufteturer. De er veldig følsomme og tilpasser seg omgivelsen sine, om du er aktiv og høyrøstet blir de også det. Er du rolig blir de det også.
De er brakykefale (kortskaller) og har en kort snute som gjør at de lett kan få heteslag, så det må man være litt obs på.
De må børstes et par ganger i uken. Begynn å trene den fra tidlig alder og vær konsekvent, så får du en kjærlig og hengiven og en super familiehund.

Historikk for Japanese Chin

De fleste eksperter tror at rasen stammer fra Kina og kom til Japan rundt år 520 e.kr. med zenbuddhistiske munker.

Mer om Japanese Chin:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Primitive jakthundraser med hårkam på ryggen

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 206

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 3-4 kg
Tispe: 3-4 kg

Høyde (cm):

Hann: 20-27 cm
Tispe: 20-27 cm

Farge(r):

Hvit med sorte eller røde tegninger

Pelslengde:

Langt

Pels:

Rett og silkeaktig

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Japanske-hunderaser
...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologisk sam...
Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var s...

Bilder av Japanese Chin

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Japanese Chin, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Japanese Chin kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.