Fransk Bulldog

Fransk Bulldog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Fransk Bulldog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Fransk bulldog (frog dog/klovn/fralle) er en gammel hunderase som stammer fra Frankrike. Hunden ble avlet frem til bruk i oksekamper. I motsetning til andre små raser, var ikke den franske bulldogen forbeholdt noen spesiell klasse eller rang. Den var en "allemannshund", noe som førte til økt popularitet.

Fransk bulldog blir ofte forvekslet med mops og boston terrier. Disse tre har imidlertid helt forskjellig gemytt.

Dette er en klok liten hund som elsker å lære triks. Den trenger ikke mye trim, men må tas med på daglige lufteturer. Trives best sammen med familien sin, hengiven og snill med barn er den også. Kan godt bo i leilighet da den bjeffer sjeldent. Den sliter litt med å regulerer kroppstemperaturen, så man skal være litt obs når det er meget varmt eller kaldt. Dette er ikke en hund som kan bo ute. Den er helle ikke meget svømmedyktig da denne rasen har tyngden sin i fremkant. Den er glad i andre hunder og kan gjerne bo sammen med andre hunderaser. Det har dessverre vært litt ukristik avl av denne sjarmerende rasen, så noen av disse hundene kan ha utviklet allergier og hudproblemer.

Historikk for Fransk Bulldog

Opprinnelsen til denne bulldoggen er usikker og omdiskutert. FCI anerkjenner den som fransk av opprinnelse, men mange briter mener at opprinnelseslandet er Storbritannia.

En teori er at småvokste spanske bulldogger ble ført til Frankrike (Paris) og krysset der med småvokste engelske bulldogger på andre halvdel av 1800-tallet. En annen teori er at spesielt småvokste engelske bulldogger ble ført til Frankrike av engelskmenn som søkte jobb der i siste halvdel av 1800-tallet. Det engelske tidsskriftet Country Life skrev den 29. april i 1899 i en artikkel at for 35 år siden (altså omkring 1865) var det vanlig med småvokste lette bulldogger i landet. På den tiden ble det alt mer populært med små hunder i Frankrike, spesielt blant såkalte «Belles De Nuit» (spaserende folk) i Paris.

Den første raseklubben ble etablert i Paris i 1880. De første registreringene i stamboka ble foretatt i 1885, mens den første rasestandarden ble publisert i 1898. Samtidig ble rasen akseptert under navnet fransk bulldog av Société Centrale Canine i Frankrike. Den nye hunderasen ble først vist på en hundeutstilling i 1887.

Mer om Fransk Bulldog:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Små molossertype hunderaser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 101

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 8 -14 kg.
Tispe: 8 -14 kg.

Høyde (cm):

Hann: ca. 30 cm
Tispe: ca. 30 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Glatt,skinnende og myk

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Ekstremavl
...    shar pei er et eksempel på en rase som med årene har fått s...
Moderne-hundeavl
...moderne hundeavl, også kalt hundeavl og hundeoppdrett, er en form for raseavl som begynte i england på begynnelsen...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i real...

Bilder av Fransk Bulldog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Fransk Bulldog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Fransk Bulldog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.