Bichon Frisé

Bichon Frisé

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Bichon Frisé.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Bichon frisè er en gammel hunderase med små proporsjoner som trolig opprinnelig stammer fra landene rundt de nordvestre delene av Middelhavet. Alt på 1500-tallet var den poulær blant adelen, og den var et hyppig innslag ved hoffene sør i Europa. Da som nå hadde den løveklipp.

De er blitt brukt som sirkushunder fordi de elsker å vise seg frem og lærer triks raskt.

Fantastiske familiehunder som er flinke med barn.

Bichon frisé er en liten hund med en langstrakt kropp og en karakteristisk krøllet hvit pels. Hodet står i forhold til kroppen og bæres høyt på en relativt lang hals. Ørene er hengende og dekket av et langt småkrøllet hårlag. Den har muskuløse lemmer og små runde labber. Halen bæres høyt i en bøy, men skal ikke være ringlet over ryggen.

Pelsen er silkeaktig hvit, tett og krøllet. Den skal henge løst og må ikke være bølget eller rett. Lengden på pelsen er normalt 7–10 cm, men den er voksende og må kontrolleres gjennom trimming og klipp. Mest vanlig er såkalt løveklipp.

I størrelse blir denne hunden normalt ca. 25–30 cm i skulderhøyde, mens vekten ligger på ca. 5–7 kg.


Bichon frisé er først og fremst en hendig, god og snill familiehund, dernest en populær utstillingshund og brukshund. Den regnes som lettlært og ivrig.


Det sies av bichon frisé er en liten hund med stor personlighet. Den er meget vital, livlig og glad, og den har gjerne en god porsjon egenvilje. Den hendige størrelsen gjør den egnet for nærmest alle som ønsker seg en god kamerat og turvenn, så man kan slå fast at den er en ypperlig familiehund for mange formål.


Pelsen gjør denne hunden meget godt egnet for nordlige strøk, selv om den krever en viss kontinuitet i vedlikeholdet. Den bør børstes daglig og bades minst en gang i måneden. Pelsen røyter ikke og må klippes regelmessig, og minst hver tredje måned. Også øynene og ørene må kontrolleres jevnlig og eventuelt renses/vaskes ved behov. Den er gjerne glad i lange turer og jevnlig mosjon utedørs.

Historikk for Bichon Frisé

Opprinnelsen til denne lille hunderasen er ikke helt klar, men før i tiden mente man at den opprinnelig stammet fra Spania og at den ble ført derfra til Kanariøyene på 1300-tallet. Der skal den ha vært spesielt tallrik rundt hovedstadsområdet på øya Tenerife, derav navnet bichon tenerife eller tenerifehund. Om dette medfører riktighet er imidlertid høyst usikkert, men som type snakker man uansett om en relativt gammel hund.

Rasen utviklet seg først og fremst under den italienske renessansen, gjennom at den opprinnelige typen ble krysset med bl.a. malteser, barbet og puddel. Dagens rasenavn stammer fra det franske uttrykket barbichon. Rasen kom til Frankrike under Frans Is tid som konge (1515–1547). Og til Belgia kom den under den spanske okkupasjonen av Flandern. Den var først og fremst en hund for sositeten, og populariteten har holdt seg høy helt inn i våre dager. Rasen ble først anerkjent av Frankrike i 1933, og i 1960 ble den stadfestet å være en fransk-belgiske rase.

Mer om Bichon Frisé:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 215

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 5-7 kg
Tispe: 5-7 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Krøllete

Pels:

Myk og tett

Pelsstell:

Svært mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Pelsdyrallergi
...pelsdyrallergi kalles også hundeallergi og katteallergi m.m. og er en atopisk allergiform. pelsdyrallergi er en ...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i re...

Bilder av Bichon Frisé

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bichon Frisé, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bichon Frisé kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.