Portugisisk Vannhund

Portugisisk Vannhund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Portugisisk Vannhund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Portugisisk vannhund kalles Cäo de Aqua i sitt hjemland, anses å ha sitt opphav i Algarve-området i Portugal.

Denne livlige hunden også kalt portis, trives som fisken i vannet. Fra gammelt av har disse hundene blitt brukt som arbeidskamerater ombord i fiskebåter. De er meget dyktige svømmere og gode apportører. Fiskerne brukte dem til å hente ting som hadde falt overbord, og som vakthunder på båtene.
I dag regnes den som en allsidig brukshund, som egner seg svært godt til hundesporter som for eksempel agility, lydighet og freestyle. De egner seg også svært godt til søk og spor-øvelser, som for eksempel blodspor og rundering.
Rasen er energisk, impulsiv, intelligent, sta og modig med stor utholdenhet og god luktesans. De har mye energi som må dekkes, så man må være innstilt på å bruke en del tid på sosialisering og trening av unghunden, ellers vil den utfordre deg en hel. Den regnes som en god familiehund, som går godt overens med barn og andre dyr.
Når det gjelder pelsen, finnes det to varianter: Lang og bølgete eller kort og krøllete uten underull. Ved klipp kan man velge mellom "løveklipp" eller en mer lettstelt "retriverklipp". Den røyter lite, men pelsen må børstes flere ganger i uken. Stelles ikke pelsen, blir den flokete og det fører til hudproblemer som flass og sår.
 

Historikk for Portugisisk Vannhund

Den Portugisiske Vannhunden er en meget gammel rase som ble ansett som den beste hjelper en portugisisk fisker kunne få.Hunden apporterte fiskeredskap, hjalp til med å berge og legge ut fiskenett, voktet båten og alarmerte grunner og hai. Fremdeles i dag har rasen beholdt sin arbeidsvilje selv om dens område har blitt lydighet, agility samt alle typer vannarbeid.
Vannhunden hadde en viktig rolle og ble høyt vurdert. I dag har rasen sterke røtter i USA, England og de nordiske landene. Rasen kom til Norge på 70-tallet.

Mer om Portugisisk Vannhund:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 037

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 19-25 kg
Tispe: 16-22 kg

Høyde (cm):

Hann: 50-57 cm
Tispe: 43-52 cm

Farge(r):

Nyanser av sort, hvit, brun. Sort/hvit, brun/hvit

Pelslengde:

Kort eller lang

Pels:

Bølget, krøllete

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Noe

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Vannhunder
...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, fordi de også ...

Bilder av Portugisisk Vannhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Portugisisk Vannhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Portugisisk Vannhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.