Clumber Spaniel

Clumber Spaniel

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Clumber Spaniel.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Clumberen er den tyngste av spanielrasene og skiller seg noe fra de andre spanielrasene både i utseende og temperament. I bunnen finnes den typiske spanielen – glad, positiv, lettlært, og kontaktsøkende. Dette er egenskaper disse støtende og apporterende hundene har hatt behov for i de krevende arbeidsoppgavene de en gang ble avlet for. Clumber spanielen har sin opprinnelse fra franske jakthundraser av en bassettlignende type som har blitt blandet sammen med engelske spaniels.

Til forskjell fra de øvrige spanielrasene har clumberen i stor grad beholdt sin opprinnelige type. Rasen har alltid vært, og er fortsatt, verdsatt for sin langsomme og nøyaktige jakt som støtende og apporterende fuglehund.

Den er den kraftigste spanielen og kan veie opp til 40 kg. Den er nesten ti ganger så stor som den minste spanielrasen. Folk som ikke vet bedre, kan nok tro at clumberen en en velfødd cocker spaniel.
En fransk adelsmann skal ha smuglet jakthundene sine til England for å redde dem under den franske revolusjonen. De havnet hos hertugen av Newcastle som oppkalte rasen etter godset sitt, Clumber park.
Den følger spor som en jakthund, men jager som en spaniel. Den har tykk pels som er 90% hvit, når valper fødes er de helt hvite, så etterhvert får de nydelige rødgule flekker ved tre måneders alderen. De har løs hud rundt øynene og kjeven så de ser nesten "fyllesyke" ut. Pelsen er vakker og myk, men den trenger en del pelsstell.
Den kan trives i leilighet bare den får nok mosjon. Også er den et matvrak så pass på mat som ligger på benken eller på bordet, får den sjansen spiser de det de kommer over. De kan bli supre familiehunder, men selv med tidlig og konsekvent trening kan de være utspekulerte, men de er også smarte, kjælne og lojale. De sikler og snorker, men samtidig er de noen skikkelige søtnoser.

 

 

 

 

Historikk for Clumber Spaniel

 En fransk adelsmann skal ha smuglet jakthundene sine til England for å redde dem under den franske revolusjonen. De havnet hos hertugen av Newcastle som oppkalte rasen etter godset sitt, Clumber park.


Mer om Clumber Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 109

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 34 kg
Tispe: 29,5 kg

Høyde (cm):

Hann: 42-45 cm

Farge(r):

Hvit, sitronfarge

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Rikelig, tett, glatt med faner

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såk...

Bilder av Clumber Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Clumber Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Clumber Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.