Vorstehhund Korthåret

Vorstehhund Korthåret

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Vorstehhund Korthåret.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Vorstehhund korthåret eller korthåret vorsteh er en av fire tyske vorstehhunder. Disse skiller seg imidlertid så mye fra hverandre at de ikke regnes som varieteter, men egne hunderaser.

Vorstehren er kjent som en allsidig arbeidshund, de kan klare det meste. De jakter, tar stand, er sporhunder, brukes som trekkhund og kløvhund
De ble avlet frem på 1800-tallet i Tyskland, der de hovedsaklig ble avlet fram for jakt men allsidigheten til denne rasen viser at man la mye arbeid i avlen. De ble ikke avlet for utseende, men ble likevel ganske pene. Fargene variere like mye som talentene, men det man kan legge merke til er at snuten matcher pelsen. Leverfargede hunder har brune snuter og svarte hunder har svarte snuter.
Vorstehrens engelske navn "pointer" kommer fra måten de står på når de får øye på et bytte. Hodet ned, øynene festet, forlabben løftet og halen opp. I denne stillingen ligner den en pil og dette er den blitt avlet frem for å gjøre instinktivt.
Den er også blitt avlet frem for vannapport og har en kort vannavstøtende pels som hjelper den å holde jevn kroppstemperatur. Den har også svømmehund mellom tærne for å bevege seg i vann og for ikke å synke så dypt i snøen. Kraftige klør gjør at den takler alle typer terreng. Vorstehhunden fikser både land, vann og luft. De er nok blant de mest hyperaktive rasene. De er fantastiske atleter og de kan løpe, løpe og løpe. De er også bygget for å hoppe, de er slanke og belaster ikke leddene. Kraften kommer fra de sterke bakbeina som gjør at de kan hoppe både oppover og fremover.
Det er en myte at hyperaktive hunder er vanskelige å trene. De ønsker å bli stimulert og de vil jobbe med mennesker. De trenger en hel del mosjon for å trives. De er flotte selskapsdyr, men må overvåkes sammen med små barn fordi de er så energiske at de kan dytte og velte små barn.
Denne robuste rasen lever ofte lenge og har et frisk liv. De er lettstelte fordi pelsen er vann-og skittavstøtende, men de røyter en del og de korte hårene kan være vanskelige å fjerne fra klær og møbler.
Gi dem masse trenging og stimulans så stortrives de og de er flotte familiehunder med større barn.
De er ikke bare vakre, men de er selvstendige og samtidig enkel å trene.
Korthåret vorsteher er en fuglehund som primært avles som jakthund på fugl, men den har også kvaliteter for annen type jakt og som brukshund og familiehund.

 

Historikk for Vorstehhund Korthåret

Opprinelsesland er Tyskland.

Mer om Vorstehhund Korthåret:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 119

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: ca.30 kg
Tispe: ca.30 kg

Høyde (cm):

Hann: 62-66 cm
Tispe: 58-63 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Stri, grov

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Hundekjoring
...hundekjøring er en hundesport der en ekvipasje skal trekke og styre en slede eller pulk (vintersport), ei vogn eller en s...
Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (inst...

Bilder av Vorstehhund Korthåret

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Vorstehhund Korthåret, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Vorstehhund Korthåret kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.