Pudelpointer

Pudelpointer

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Pudelpointer.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

En pudelpointer er en allsidig jakthund fra Tyskland. Det er en stående jakthund som stammer fra en krysning mellom den tyske jakt puddelen (pudel) og engelsk pointer.

Pudelpointer er en mellomstor hund med en høyde mellom 53-66cm. Fargen er vanligvis en variant av beige, selv om noen er svarte, andre er lys brune. Hvite tegninger på bryst og poter er tillatt. Pelsen er hard, stri og tett, men alle slags varianter er mulig.

Hunden er naturlig vennlig, nysgjerrig, iverig etter å behage og med en ekstra iver som gjør det til en glede å arbeide i jakt sammen med den. Den er også en flott familiehund.

Historikk for Pudelpointer

I 1881 jobbet en tysk oppdretter, Baron von Zedlitz, med å avle frem sin ideèlle hund for sporing, markering og apportering, egnet både for jakt til land og vann.
Ut fra 7 puddeler og nesten 100 forskjellige pointere utviklet han pudelpointer.

Målet var å avle frem en hund som var villig, lett å trene, intelligent, elske apportering både til lands og vanns, sterkt jaktinstinkt, med egenskaper som stående jakthund og med en utmerket nese. I tillegg skulle rasen være en utmerket kamerat og familiemedlem.

I løpet av en periode på 30 år kom de frem til rasen som vi kjenner den med de ønskede egenskaper og resultater.

Rasen ble innført til Nord-Amerika i 1956 av Bodø Winterhelt, som til denne dag fremdeles er sterkt engasjert i å opprettholde rasens standard. Hans Winterhelle Kennel var grunnlaget for rasen i Nord-Amerika. I 1977 grunnla Winterhelt klubben Pudelpointer Club i Nord-Amerika i Canada.

Mer om Pudelpointer:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 216

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 20-30kg
Tispe: 20-30kg

Høyde (cm):

Hann: 53-66cm
Tispe: 53-66cm

Farge(r):

Kastanje, brun, svart

Pelslengde:

Kort

Pels:

Hard, stri og tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typ...

Bilder av Pudelpointer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pudelpointer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pudelpointer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.