Otterhound

Otterhound

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Otterhound.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Britisk jakthund, omtalt allerede omkring år 1200, tidligere brukt som jagende flokkhund («packhound»). I dag er den mer populær som selskapshund.

Utseendemessig er den rektangulær, stor og kraftig med tykk, ragget, oljeaktig pels. Den har et stort, kraftig hode, høyt ansatte, temmelig lange ører. Høyt ansatt hale. Ensfarget grå, sandfarget, rød, hvetefarget eller blå, med hvite tegninger.

Otterhound er en egen godkjent hunderase. Man skal kanskje ikke i første hånd sammenligne den lodne otterhound med blodhunden, men det er et faktum at det er omtrent slik den skal se ut under pelsen.

Den har nesten like god sporsans som blodhunden, men er en ganske sjelden utstillingshund i USA. Man må unnskylde tilfeldige tilskuere som trekker forhastede slutninger om en otterhounds renrashet - den ser unektelig ut som en helt typisk blandingshund ved første øyekast!

Under pelsen er det en fast, spenstig og symmetrisk kropp med noe bredere hode enn blodhundens ekstremt smale og dype. Ørene er lange, tynne og nedhengende så de nesten forsvinner i pelsen. Halsen er ganske kort og blir nesten usynlig ettersom pelsen skal være spesielt rikelig her. Halen bæres rett opp, ikke ringet og er i likhet med hunden forøvrig dekket av en pels som ikke må være for bløt og ullen, men heller hård og fet. De alminneligste fargene er sandbeige og gråmelert med mer eller mindre tydelige black and tan-tegninger. Skulderhøyden er omkring 63 cm.

Otterhounden jakter gjerne både til vanns som på land. Bruken av Otterhounds for å spore opp otere opphørte i Storbritannia i 1978 når det kom lovforbud mot å jakte på disse dyrene. Nå brukes hundene gjerne til jakt på mink og beverrotter (sumpbever)

Otterhounden har en vanlig levetid på 10-13 år, men det er rapportert levetid på over 15 år.

Rasen krever regelmessig mosjon, og de kan være gode familiehunder. De må holdes på et sikkert område da de lett kan hoppe over gjerder på 1,5 meter.

Historikk for Otterhound

Det er estimert at det bare er omlag 1000 hunder igjen av denne rasen, hvorav 350 til 400 finnes i USA. Selv tidligere, når oterjakt var mest populært som sport, var ikke Otterhound spesielt tallrik.
Den er nå vurdert som den mest utryddningstruede hunderasen i England siden kun 51 ble registrert født i 2006. Rasen er på en liste over Vulnerable Native Breeds av UK Kennel Club. Til tross for innsatsen som blir lagt ned vurderer eksperter rasen å være mer utryddningstruet en Pandabjørnene.

Mer om Otterhound:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 294

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 36-54kg
Tispe: 36-54kg

Høyde (cm):

Hann: 63cm
Tispe: 63cm

Farge(r):

grå, sandfarget, rød, hvete, blå

Pelslengde:

Middels

Pels:

tykk, ragget, oljeaktig

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Stor

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jag...

Bilder av Otterhound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Otterhound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Otterhound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.