Griffon Nivernais

Griffon Nivernais

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Griffon Nivernais.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

The Griffon Nivernais er en hunderase av scenthound type. Dagens rase er en rekonstruksjon av en gammel type hund fra Nivernais regionen i Frankrike. Den er en allsidig jakthund, blir brukt på smått og stort og jakter både alene og i flokk.

 

Den Griffon Nivernais er en middels stor hund, 55 til 60 cm (21,7 til 23,6 ins) ved manken, med en særegen grov (lodden) pels, lange drop ører, og en lang hale båret opp og i en svak bue. Kroppen er lengre enn de fleste franske hundene, og er konstruert mer for utholdenhet enn for fart. Som et rekonstruert rasen, går rasestandarden til mye mer detaljer med hensyn til kroppen proporsjoner, struktur, og pels enn det som er vanlig for en brukshund.

Farge på pelsen er gråsprengte generelt utseende, Gris Clair til gris Sanglier, lys grå til villsvin grå. Pelsen er agouti, med hvert hår mørkere i bunnen enn spissen. Hvite hår er spredt gjennom pelsen. Fargene er fawn veldig lett kledde med svart (poil de lièvre, hare pels), sable kledde med svart (Gris loup, ulv grå), og fawn klædde med blå (gris bleu, grå blått). Det kan være en liten hvit flekk på brystet.

Rasen har en god nese og en god stemme, og er en god og veldig våken jakthund til jakt i kratt og vanskelig terreng. Eksempler på Griffon Nivernais har blitt eksportert til andre land, hvor de er fremmet som en sjelden rase for de som søker en unik kjæledyr.

Historikk for Griffon Nivernais

Griffon Nivernais var en rase som var holdt av franske adelsmenn som forsvant etter den franske revolusjonen. Rasen ble rekonstruert i starten av 1925, av noen jegere i Morvan, modellering av de gamle typene som kom til Europa med korsfarerne og den typen som kalles "Canes Segusii" eller keltisk Hound. De opprinnelige hundene ble brukt til å jakte ulv og villsvin i det fjortende århundre, og var mye større enn dagens rase. Rekonstruksjon av rasen ble gjort basert på Grand Griffon Vendéen, andre raser som ble brukt var Otterhound og Foxhound. Rasen var liten i antall i mange år, men nå øker antallet.

Mer om Griffon Nivernais:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 017

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 55-60cm
Tispe: 55-60cm

Farge(r):

Gråsprengt med forskjellige fargenyanser

Pelslengde:

Kort

Pels:

Grov, lodden

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt...

Bilder av Griffon Nivernais

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Griffon Nivernais, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Griffon Nivernais kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.