Griffon Fauve De Bretagne

Griffon Fauve De Bretagne

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Griffon Fauve De Bretagne.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Rasen kommer fra regionen Bretagne og er en god jakthund, som brukes i Frankrike for å jakte villsvin, men den er også en god familiehund.

Griffon Fauve de Bretagne er en hunderase av scenthound typen, opprinnelse i Frankrike i regionen Bretagne. Griffon Fauve de Bretagne er en middels stor hund, 48-56 cm (19-22 ins, samme for menn og kvinner) ved manken, med en særegen grov (lodne) bleke pels, lange drop ører, og en lang hale gjennomført opp og i en svak bue. Kroppen er kort støttet. Rasen skal vises benstrukturen og muskuløs. Farge på pelsen kan være alle nyanser av fawn fra gyllen til rød


 

Historikk for Griffon Fauve De Bretagne

Griffon Fauve de Bretagne ble brukt til å jakt ulv og villsvin i flokk, Fauve de Bretagne. [ Med eliminering av ulv i det nittende århundre, ble de nesten utryddet. I 1949 grunnla Marcel Pambrun Club de Fauve de Bretagne for å redde restene av rasen som hadde blitt holdt i live hos et par bønder og jegere. 

Mer om Griffon Fauve De Bretagne:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 066

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 48-56cm
Tispe: 48-56cm

Farge(r):

Nyanser favn,gyllen og rød

Pelslengde:

Kort

Pels:

Grov

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom...

Bilder av Griffon Fauve De Bretagne

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Griffon Fauve De Bretagne, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Griffon Fauve De Bretagne kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.