Affenpinscher

Affenpinscher

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Affenpinscher.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

1 Affenpinscherener en strihåret liten hund med et apelignende uttrykk. Derav det tyske navnet affen som betyr ape.
Affenpinscheren har en kompakt, kvadratisk kropp og et rundt hode med flat snute og runde øyne. Den har en indre skjønnhet som treffer hjertet og sjarmerer de fleste med sin klovneaktige oppførsel.
Den kan virke noe reservert i starten, men har du først oppnådd vennskap med en Affenpinscher, har du en venn for livet.

2 Affenpinscheren er en nysgjerrig, hengiven, morsom, sta, rampete og leken hund.Den er uredd, modig og trygg. Den nyter å være sammen med sin familie men trenger konsekvent og fast trening. Denne apekatten av en hund kommer til å få frem latteren i huset.

Affenpinscheren skal ha en mankehøyde på mellom 25 og 30 cm. Vekten kan variere, men ligger oftest mellom 3,5 og 6 kg. En affenpinscher krever ikke mye mosjon, men kan utmerket godt være med på søndagsturen, alt etter hva eieren venner den til. En daglige tur bør den få, hvis den da ikke har en stor hage å boltre seg i.

Affenpinscheren i Norge ses ofte på utstillinger, men den egner seg også til lydighet- og agilitytrening, i det den er oppvakt og lærevillig. Det sies at affenpinscheren ikke behøver å gå i bånd, den følger sin eier. Men den er meget nysgjerrig og kan fort smette ut i trafikken, slik at bånd kan være på sin plass.

Historikk for Affenpinscher

Affenpinscheren er en meget gammel tysk rase. Allerede på 1400 tallet ble den foreviget på malerier av Albrecht Durer og Jan van Eyck. Affenpincheren er i slekt med og har spilt en sentral rolle innen fremveksten av Griffon-hundene, Dvergpinscher og Dvergschnauzer. Opprinnelig ble Affenpinscheren brukt til å fange rotter, hvilket tilsier at den må være nysgjerrig, modig, ivrig og rask.

I den opprinnelige standarden ble affenpinscheren beskrevet som "ein kleiner Teufel voll Gift und Galle", i betydningen av at den var "en liten djevel full av eder og galle" mot alle dem som den ikke kjente. Kanskje var det slik den gang – nå er i alle fall hunden betydelig mer sosial, en flink vakthund og en hyggelig selskapshund.

Rasen ble registrert første gang i Tyskland i 1879, og rasen ble endelig etablert i 1913 Opprinnelig ble Affenpinscheren brukt til å fange rotter, hvilket tilsier at den må være nysgjerrig, modig, ivrig og rask.

Til tross for at rasen er gammel finnes det i dag få av dem. Ved utgangen av 2001 var det kun ca 50 registrerte i Norge. Men det finnes en liten, men meget entusiastisk kjerne av oppdrettere som gjør sitt for at rasen skal kunne eksistere og utvikle seg også her i landet. De fleste Affenpinschereiere i Norge kjøpte sin første hund fra Sverige. Engelske eksemplarer er blitt importert, likeså hunder fra Finland. Ved paringer med hunder i andre land har vi i Norge også fått inn tysk og amerikansk affenpinscher-blod.

Mer om Affenpinscher:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 186

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 3,5-6 kg
Tispe: 3,5-6 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-30 cm
Tispe: 25-30 cm

Farge(r):

Svart, grå, sølv, rød, tan, eller Belge (blandet svart, hvitt, brunt og rødt hår), alle med eller uten sort maske

Pelslengde:

Middels

Pels:

Stri pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Liten

Fra DogLex

Pinschere
...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. ...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, mol...

Bilder av Affenpinscher

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Affenpinscher, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Affenpinscher kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.