Basset Hound

Basset Hound

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Basset Hound.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Basset hound er en jakthundrase med dype røtter fra Frankrike på 1800-tallet, men den fikk sin endelige utforming av engelske oppdrettere. Den har fremragende sporegenskaper og jager småvilt og storvilt i flokk.

 

Den morsomme og søvnige basseten har verdens lengste hunde ører.
De er avlet fra blodhunder som også er kjent for hengeørene sine. De har store våte snuter og de er morsomme på grunn av de lange ørene, den korte tykke kroppen og måten de løper på. De har så kompakte bein at de vil nok synke som en stein i vannet. Man må passe litt på disse hundene for de legger lett på seg.
De ble avlet frem av den franske adelen for kaninjakt, og de er født til å jakte. Når den late basseten får los, forvandles den til en sporingsmaskin.
De er svært velbygde, dypt bryst og store labber. Det hjelper dem når de er ute i ulendt terreng. De store ørene hjeper dem å sanke dufter. Når de er på sporet og ørene sleper langs duften, plukker ørene den opp og stimulerer hunden til å fortsette. Den løse huden i ansiktet er også med på å fange opp dufter. Jegerne avlet også fram en hale med hvit tupp for at de lettere kunne se hundene i terrenget.
Snuten deres er nest best etter blodhundens. Den kan ta inn mange lukter, rette seg inn på en og spore denne.
Den rolige og bedårende basseten er en hundeelskers hund.
Den klarer seg bra i de fleste klimaer. Helst bør man ha en litt stor tomt, men den klarer seg bra i leilighet bare man går ut med den. Det eneste er at bjeffing kan bli et problem i en leilighet.
De røyter lite og er derfor lettstelte, men de kan lukte en del, så de bør bades regelmessig. Ørene og foldene må renses så det ikke setter seg verk.
De er elskelig men vanskelig å trene, for de er meget stae og det kan være vanskelig å få den til å høre etter. De bør ha en eier som har en sterk vilje og riktig temperament for hunden og dens behov.
Stort sett er dette en bra familiehund som liker barn.

 


Basset hound er en sporsøkende jakthund, som jegeren skal kunne følge til fots. De er opprinnelig alet fram for å jage i flokk og tilhører således våre drivende hunder. Den har også glimrende egenskaper som sporhund og familiehund. Som jakthund benyttes den til såvel småviltjakt som storviltjakt.

Basset hound har et glimrende gemytt og egner seg godt som familiehund, men den trenger ganske mye mosjon for å trives. Den passer således best blant aktive friluftsfolk og jegere som ferdes mye ute i skog og mark. Som en typisk flokkhund trives den dårlig alene. Den tåler også dårlig varme. Som familiehund regnes den som flink og tålmodig med barn.

 

 

Historikk for Basset Hound

Basset er en drivende hund. Nøyaktig hvor gammel denne hunderasen er vet man ikke, den ble nevnt av William Shakespeare i komedien «En midtsommernattsdrøm». Opprinnelsen er trolig blodhund (krysset inn på 1890-tallet) og de franske bassethundene basset artésien normand (krysset inn på 1890-tallet), basset artois og basset ardennerna.

Rasen ble første gang vist i Paris i 1863 og i Storbritannia i 1875, og der ble den videre formet av engelske oppdrettere. Den først raseklubben ble dannet av engelskmenn i 1883, samme året som de første hundene ble eksportert til USA. Den første rasestandarden ble publisert i 1887.

Mer om Basset Hound:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 163

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-35kg
Tispe: 23-33kg

Høyde (cm):

Hann: 33-38cm
Tispe: 32-36cm

Farge(r):

rød, hvit og sort / med flere

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, kort og glatt

Pelsstell:

en del

Allergi:

ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager...

Bilder av Basset Hound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Basset Hound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Basset Hound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.