Hälleforshund

Hälleforshund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Hälleforshund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Hälleforshund (anerkjennes ikke internasjonalt) er en mellomstor-stor svensk jakthundrase av spisshundtype.

Hälleforshund er en svakt rektangulær mellomstor-stor spisshund, tørr og kraftig med god reisning. Den gir et kraftfullt, energisk og modig uttrykk. Hodet er kileformet, langstrakt og tørt, og har tydelig markert stopp. Ørene er høy ansatt, stående spisse og rørlige. Halsen er muskuløs, har god lengde og reisning. Ryggen er rett og har kraftig muskulatur. Kraftig, dyb brystkasse og noe opptrukket buklinje. Beina er tørre, rette og kraftige. Halen er høyt ansatt og kan bæres i bue over rygglinjen eller ringlet over ryggen.

Pelsen er tett, grov og noe strittende. Underulla er tett og myk. Fargen skal være gulrød i mørkere og lysere nyanser.

Hannene blir ca. 55–63 cm i skulderhøyde og kan veie opp mot 30 kg. Tispene blir ca. 52–60 cm i skulderhøyde og veier gjerne omkring 5 kg mindre enn hannene.

Hälleforshund er en utpreget jakthund på elg, men den har også gode egenskaper som ledhund og ettersøkshund. Den regnes som hardfør, sterk og utholdende.

Hälleforshund har tidligere gått for å være en svært dårlig familiehund, fordi den ofte hadde dårlig gemytt. Gemyttet har imidlertid bedret seg betraktlig fra 1980-tallet og framover, men den bør fortsatt regnes som en typisk enmannshund. Den trenger store mengder mosjon for å trives.

Pelsen krever jevnlig vedlikehold.

Historikk for Hälleforshund

Hälleforshund er en hunderase skapt i moderne tid. Rasen er et resultat av krysninger mellom svenske, finske og russiske spisshunder fra 1930-tallet og et par tiår framover. Typen viste seg tidlig som en svært dyktig jakthund på elg og ble derfor raskt etterspurt av svenske jegere, som på denne tiden slet med en hurtig voksende elgstamme. Rasen ble anerkjent av SKK i april 2000, men mangler fortsatt anerkjennelse fra FCI og andre internasjonale kennelklubber.

Mer om Hälleforshund:

Raseklubb:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 30kg
Tispe: 25kg

Høyde (cm):

Hann: 55-63 cm
Tispe: 52-60 cm

Farge(r):

gulrød i mørkere og lysere nyanser

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, grov og noe strittende

Pelsstell:

en del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hunde...
Nordiske-hunderaser
...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anato...
Svenske-hunderaser
...det finnes flere svenske hunderaser, hvorav de langt fleste er jakthundraser, selv om et par av de også kan kalle...

Bilder av Hälleforshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Hälleforshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Hälleforshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.