Silky Terrier

Silky Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Silky Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Silky terrieren er en liten, langhåret hund med et typisk terriertemperament. Den er skapt kun som selskapshund, men jaktinstinktene fra forfedrene er ikke utslettet.

Silky terrieren er en ivrig rottejeger om den får sjansen. For øvrig er den en aktiv, våken og morsom familiehund. Den tilhører ikke de mest alminnelige blant terrierrasene.

Silky terrier er en kompakt hund, forholdsvis lavstilt med middels lang kropp og av edel bygning, men med tilstrekkelig substans for å kunne klare å jage og drepe smågnagere. Den skal være utrustet med visse av terrierrasens særtrekk, som skarpsindig våkenhet, aktivitet og sunnhet. Den delte silkeaktige pelsen skal gi et velbørstet inntrykk.

Historikk for Silky Terrier

Silky terrier er en forholdsvis ny terrierrase. Australsk terrier, som er bakgrunnen for silky terrieren, er oppstått ved en kombinasjon av forskjellige små engelske terrierraser, blant dem Yorkshire terrier. I et australsk terrier-valpekull kunne det bli født dels Australsk terrier, dels Yorkshire terrier og dels en mellomting av disse to rasene. Disse ble kalt Sydney Silky terrier.

Da Sydney Silky terrier begynte å bli renavlet og ble eksportert til andre land, ble rasenavnet forandret til Australsk Silky terrier. Det korrekte rasenavnet er nå Silky terrier.

Mer om Silky Terrier:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Andre raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 236

Størrelse:

liten

Vekt (kg):

Hann: 3,5-4,5 kg
Tispe: i proposjon til høyde

Høyde (cm):

Hann: 23-26 cm
Tispe: litt mindre

Farge(r):

blå og mahogni,grå blåog mahogni

Pelslengde:

lang

Pels:

silkeaktig 12-15 cm lang

Pelsstell:

noe ca 2 ganger pr uke

Aktivitet:

aktiv

Fra DogLex

Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye....

Bilder av Silky Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Silky Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Silky Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.