Norwich Terrier

Norwich Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Norwich Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Norwich terrier er en av de minste terrierne vi har. Den ble tidligere brukt som rottefanger, da den er meget rask og sterk for sin størrelse.

 

Norwich terrier er en aktiv, modig, kjærlig og balansert hund. Den er lett å trene, men trenger en konsekvent og bestemt leder. De har stort behov for stimulanse for å få ut energi, ellers kan de utvikle seg til noen små røvere som graver og gjør ugang.
De er glad i mennesker og er flinke med barn. På grunn av sine instinkter elsker de at du kaster ball eller pinner som de kan jage.
De går godt overens med katter og andre hunder, men bør ikke være der det er små kjæledyr som marsvin, mus eller rotter.
Norwich terrieren er meget lik Norfolk terrieren, bortsett fra ørene som er stående hos norwich og liggende hos norfolk.

 

Historikk for Norwich Terrier

Tidligere var Norwich og Norfolk samme rase, men i 1964 ble de delt og etter det har de vært to separate raser.

 

Mer om Norwich Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 072

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4,5-5,5 kg
Tispe: 4,5-5,5 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-25 cm
Tispe: 25-26 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Hard, ru, rett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Bilder av Norwich Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Norwich Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Norwich Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.