Japansk Terrier

Japansk Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Japansk Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Japansk terrier er en liten hund av terriertype, og en av flere japanske hunderaser. Hunderasen ble skapt på 1600-tallet og ble tidlig populær i hjemlandet Japan.

Japansk terrier er en liten, kvadratisk og kompakt hund med noe myndepreg og lette, smidige bevegelser. Hodet er lite og edelt, uten markert stopp - typisk terrier. Høyt ansatte, små v-formede og framoverlutende ører. Halsen er tørr og kraftig. Godt utviklet brystkasse og buede ribbein. Kraftig lendeparti, godt opptrukket buklinje og kort, fast rygg. Elegante bein og kompakte labber. Halen er relativt smal og hengende.

Pelsen er meget kort (ca. 2 mm lang), slett og tykk. Fargen er tricolor (tan og hvit med sort hode) og hvit med sorte markeringer og flekker på kroppen i sort og tan (rødbrun).

Hanner blir gjerne noe større enn tispene, men forskjellen er liten. Skulderhøyden er ca. 30–33 cm og vekten ligger på ca. 4,5–6 kg.

Japansk terrier er først og fremst en hendig familiehund, men den har også kvaliteter innen en rekke former for hundesport. Den er også en meget sjelden og spennende utstillingshund.

Japansk terrier er en meget våken, livlig og glad hund, som er ypperlig egnet som familiehund. Den tilpasser seg godt et liv i en liten leilighet i byen, bare den får nok mosjon. Det fryser lett og vil trenge bekledning når det blir kaldt. Den er heller ikke særlig glad i regn og høy fuktighet.

Historikk for Japansk Terrier

Japansk terrier er en etterkommer av den britiske foxterrieren, som ble bragt til Nagasaki i Japan med hollanske frakteskuter i den 17. århundre. Om disse hundene kom fra England eller Holland er imidlertid uklart. I Japan ble foxterrieren krysset med andre små lokale hunder, uklart av hvilke raser, til den framsto lik den japanske terrieren vi nå kjenner. En teori er at foxterrier blant annet ble krysset med italiensk mynde, men dette har ikke latt seg bekrefte. En annen teori er at den blant annet ble krysset med kinesisk nakenhund, men heller ikke dette har latt seg bekrefte. Resultatet ble uansett en mindre og langt finere hund av type enn foxterrieren. I Japan fikk denne navnet kobe terrier og mikado terrier.

Slike terriere ble populære først og fremst som en småhund man kunne bære med seg og ha på fanget. Den var altså en selskapshund fra starten av. Så langt kjent har den heller aldri hatt noen oppgaver som brukshund. I følge den japanske kennelklubben (JCK) ble det ikke startet med planmessig avl før omkring 1920, og da med varianten fra Kobe. Den må altså regnes som stamfarn for den moderne japanske terrieren. Rasen ble anerkjent av JCK i 1930. Etter andre verdenskrig var rasen nesten utdødd, men den overlevde. Nå har den også oppnådd anerkjennesle av FCI. Den er imidlertid lite kjent utenfor hjemlandet, selv om noen hunder har blitt importert til Europa.

Mer om Japansk Terrier:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 259

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4,5 kg
Tispe: 4,5 kg

Høyde (cm):

Hann: 30-33 cm
Tispe: 30-33 cm

Farge(r):

Tricolor

Pelslengde:

kort

Pels:

Slett og tykk

Pelsstell:

Lite

Allergi:

ja

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Japanske-hunderaser
...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologisk samme...
Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. d...

Bilder av Japansk Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Japansk Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Japansk Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.