Irsk Terrier

Irsk Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Irsk Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Irsk Terrier er en hunderase av typen terrier fra Irland. strie dekkhår

Helhetsinntrykket skal være en djerv, modig og elegant terrier, bygd for fart. Den skal gi inntrykk av fullendte proporsjoner og harmoni.

Størrelsen: Standarden sier ca. 46 cm og 12 kg. Høyden kan stemme for tisper, mens hanhundene kan bli opptil et par cm høyere. Vekten på en nordisk velmusklet hund vil ligge et par-tre kg over standardens vektangivelse.

Pels og farge: Tett og stri pels, ikke krøllet eller kruset, med myk og kort underull og strie dekkhår. Fargen er ensfarget rød, fra gulrød til mørk rød. Fargen på ørene er ofte mørkere og nesebrusken skal være sort. En mindre hvit flekk på brystet forekommer og er tillatt. Pelsen må trimmes (nappes) 2-3 ganger per år. Dersom pelsen klippes (eller skjæres), blir den blass og livløs.

I temperamentet er den Irske terrieren vennlig, kjekk og modig, glad og livlig. Den kan hevde seg overfor andre hunder, men er samtidig vennlig, absolutt lojal og tillitsfull overfor mennesker.

Historikk for Irsk Terrier

Den Irske terrierens historie går flere hundre år tilbake. Opprinnelsen er de gamle jaktterriere, som fantes over hele Irland, og som hadde til oppgave å holde rovdyrbestanden nede, og å passe hus og hjem. Man tror også at skotske og walisiske jaktterriere ligger bak.

Mer om Irsk Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 139

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 12 kg
Tispe: 12 kg

Høyde (cm):

Hann: 46 cm
Tispe: 46 cm

Farge(r):

Gulrød til mørk rød

Pelslengde:

kort

Pels:

Tett stri med myk underull

Pelsstell:

Lite pelsen må nappes 2-3 ganger i året

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels

Fra DogLex

Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye...

Bilder av Irsk Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Irsk Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Irsk Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.