Azores Cattle Dog

Azores Cattle Dog

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Azores Cattle Dog.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Azores Cattle Dog bærer den spesifikke karakteristikken av å være en gjennomsnitts stor hund, noe som skiller den fra andre mindre Cattle Dogs. Det er et robust og aggresivt dyr, som evner å være ute hele året for å vokte på flokkene og redskapene som brukes i landbruket.

Hunden er meget intelligent og kvikk til å lære og kan utføre en rekke kommandoer.

Høyden på hannen varierer fra 50 til 60 cm og veier mellom 25 til 35 kilo, mens tispene varierer fra 48 til 58 cm og veier mellom 20 til 30 kilo. Hodet er firkantet med sterke markeringer, uttrykksfulle mørke brune øyne, godt utviklede muskler i kroppen og lemmer. Håret er kort, tykt og kupert. Deres farge omfatter det reddish-gule, stripede, og det grå, også stripet.

Når man ønsker å anskaffe seg en Azorez Cattle Dog, så gjør det med en forståelse av å velge en hund som ved sin aggresivitet er en utmerket vakthund. Dette gjør at en Azorez Cattle Dog bør leve tett med eieren sin, som den vil adlyde til det fulle.

Historikk for Azores Cattle Dog

Rasen er oppkalt etter São Miguel Island på Azorene.Ifølge den opprinnelige rasestandarden, har eksistensen av Cao de Fila de São Miguel vært dokumentert siden begynnelsen av det 19. århundre. Rasestandarden ble utviklet og utgitt første gang i 1984. Denne standarden ble anerkjent internasjonalt i 1995, standarden ble utgitt av FCI. Den er beskrevet (og tidligere brukt) som storfe hund, men Cao Fila de São Miguel er faktisk en molosser, og er så anerkjent av FCI i Gruppe 2, § 2, molosser raser (nummer 340). I dag er den først og fremst brukt som vakthund og følgesvenn.

Mer om Azores Cattle Dog:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 340

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 25-35kg
Tispe: 20-30kg

Høyde (cm):

Hann: 50-60cm
Tispe: 48-58cm

Farge(r):

Brindle, grå med svart

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt og hardt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Gardshunder
...gårdshund er en flyktig beskrivelse av hunder som tradisjonelt ble hold på gårdsbruk som en slags k...
Kveghunder
...kveghunder er brukshunder som er trent i å gjete kveg. som hunderase inngår disse hundene gjerne i samlebegrepet gjet...

Bilder av Azores Cattle Dog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Azores Cattle Dog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Azores Cattle Dog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.