Elghunder

Elghunder

Elghunder
Elghunder er en type jakthund som er spesielt trent for å jakte på elg. Disse hundene har et utmerket luktesans og en utholdenhet som gjør dem i stand til å spore elg over lange avstander. Elghunder brukes ofte av jegere i skog- og fjellområder, og det er en populær hunderase i mange deler av verden. De er også kjent for å være lojale og intelligente følgesvenner utenfor jaktsesongen.

 
Elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt.
Elghunder er en fellesbetegnelse for en gruppe jakthunder som man tradisjonelt jakter elg og annet storvilt med. De kalles derfor også storvilthunder.

Disse hundene hører normalt til gruppen med spisshunder, men det jaktes også elg og annet storvilt, eksempelvis bjørn, hjort og reinsdyr, med andre typer, både stående fuglehunder og støvere.

Betegnelsen kan derfor referere til flere ulike hunderaser. Tradisjonelle elghundraser Nedenfor følger de ni mest brukte elghundrasene i Norden.  
 
 
Treskjellende storvilthunder
De fleste treskjellende spisshunder har også gode egenskaper som elghunder. Til denne gruppen med treskjellende storvilthunder ønsker Rasehund også å omfatte den svenske gårdshunden: